1. maj 2017

Kaisa og min 1. uoff. NW prøve

Så har Kaisa og jeg været til vores 1. uoff. NW konkurrence. 4 søg skulle gennemføres.

1. søg, Indendørs-søg (i en hestestald): Mange gode dufte og jeg syntes Kaisa markerer i bageste hjørne, men øv ingen duft. Duften lå et sted vi endnu ikke havde været.

2. søg, Bil-søg: En bil og en plæneklipper indgik i søget, Jeg starter ved bilen og Kaisa søger pænt, stopper op et gange og jeg tænker "er det en markering", vælger dog at gå videre og tænker at jeg går tilbage hvis jeg ikke får en tydligere markering.....  hun går i gang med plæneklipperen, og BOM en klar markering fra hendes side og jeg er på ingen måde i tvivl om at her ligger duften. Kæmpe ros fra dommeren over "is i maven" og hvor roligt vi arbejder os igennem.

3. søg, Udendørs-søg: Et telt, træ-paller, en slalom og lidt småting i græsset. Kaisa markerer to steder, ved teltet og ved en træpalle. Syntes hendes markering er tydligst ved træpallen...... men nej, duften er ved teltet, som står skråt foran pallen. Grundet den kraftige vind bliver duften "båret" hen til træ-pallen. Note til mig selv: Jeg skal være bevidst om vindretningen og hvordan duften flytter sig, så ved to markeringer, skal den foreste markering vælges.

4. søg, Beholder-søg: 8 beholdere er stillet op, på beholder 3 stopper Kaisa op og markerer tydeligt, jeg er ikke hurtig nok til at rose og markere at duften er fundet, så Kaisa bliver utålmodig og beholderen får et ordentligt dask med poten 😄 25 point for korrekt fund med en enkelt fejl for dasket.

Det var en svær prøve for hundene, mange var udfordret på både stald og ikke mindst ude-søget, grundet blæsten. Ingen hunde fandt alle 4 søg, Kaisa fandt 3 (jeg desværre kun 2), men hun var top-sej og vi havde en herlig dag og sluttet med en fin placering.

Nu går vi i gang med kursus for let-øvet og næste uoff. prøve er medio maj - Vi har bestemt mod på mere NoseWork.

Historien om min lille Cleo

Historien (fra 2016) er desværre aktuel igen efter en tur på Stranden, heldigvis var hun i snor...... Da Cleo var ganske lille ca. 4 ...