29. december 2009

Phoebe - epilepsi?

Fik en slem forskrækkelse i dag da Phoebe pludselig gik i krampe. I 1. omgang troede jeg hun var gledet på køkkengulvet, men pludselig blev hun helt stiv i kroppen og begyndte at krampe. Jeg fik hurtig fat i hende og bar hende ind i stuen hvor vi sad et par minutter indtil anfaldet aftog. Efter at have kigget på nettet er jeg overbevist om at hun har haft en epileptisk anfald. For ca. 1 mdr. siden havde hun et tilsvarende anfald som kom under en lufttur, men her troede vi hun havde fået en nerve i klemme idet en stor labrador var hoppet hen i hovedet på hende, så hun fløj ca. 1 m op i luften og faldt skævt ned hvorefter hun krampede. Nu er jeg klar over at det var et tilsvarende anfald.
Straks i det nye år vil jeg tage hende til dyrelæge. Har lovet Vivii at sende blodeprøve til Uni. i Helsinki, da de er i gang med en større undersøgelse omkring DNA og sygdomme hos bl.a. kromfohrländeren.
Flere har anbefaldet at jeg holder dagbog på Phoebe hvad der sker før under og efter anfaldet, men også hvis hun viser andre tegn på adfærdsændringer, hvilket jeg naturligvis vil gøre.
Heldigvis kom hun sig hurtigt, ligger nu og hviler ud på mors dyne i sofaen - man er vel stadig dronning ;-)

Kennel Casakromis ønsker en Glædelig Jul

Jeg ved jeg ikke har været flittig på bloggen i år, det beklager jeg  - men tak fordi I fulgte med - Pas godt på Jer selv og Jeres vovser ...